Artistit ja julkaisut:

Reija Kortet

Vuosi 2022 toi naantalilaiselle Reija Kortet’ille ansaitun pääsyn Syksyn Sävelen finaaliin – ja sijoituksen kilpailun kymmenen parhaan joukossa. Vuosi 2023 vie Reijan taas myös lavoille ja tanssipaikoille ympäri Suomen, ja sopivasti paluuta siivittämään ilmestyy niin ikään maestro Jukka Kuoppamäen säveltämä ja sanoittama uusi iskelmä ”Ikuinen kesä”. Tanssittavan sovituksen Tahdittamon uutuusjulkaisuun tekivät tällä kertaa yhdessä pianisti-kosketinsoittaja Tuomas Riihimäki sekä tuotannosta vastannut äänittäjä-kitaristi Severi Peura, joka levytyksellä soittaa myös mandoliinia. Turun konservatoriosta kutsuttiin huilusoolo soittamaan taitava Signe Sjölund.

”Reija Kortet tuo musiikillaan suven tammikuun harmauteen.” (Katariina Mäkinen-Önsoy/Turun Seutusanomat).
Tina Salminen

Tämä turkulainen kulttuurin moniottelija on laulajaurallaan yllättänyt kuulijansa joka julkaisullaan – eikä hänen Tahdittamo-debyyttiinkään puuttunut rohkeutta hypätä suuriin saappaisiin, kun hän päätti antaa kaikkensa ja tehdä omannäköisen tulkintansa Antti Tuiskun vuoden 2006 Rovaniemi-levyltä löytyvästä hienosta raidasta. 2. syyskuuta julkaistu ”Ensimmäinen kerta” on toinen hittisäveltäjä Markku Impiön kenenkään muun kuin alun perin Kaija Koon levyttämistä lauluista.

Nyt myös ruotsiksi! Kuuntele 28.10. julkaistu Tinan oma käännös ”För den första gången” – kautta aikain ensimmäinen Markku Impiön muulla kielellä kuin suomeksi levytetty sävellys.

Tinan seuraava, oma yllätys ”Pidät mut raiteilla” ilmestyy helmikuussa.


 

Inka (julkaisu)

Inka Auhagenin ja Ari Lohenojan yhteistyö juonsi juurensa runsaan 25 vuoden taakse, jolloin Inkan albumi ”Tomua tuulessa” (Sony Music) näki päivänvalon. Inkan hieno musiikillinen tarina on saanut jatkoa 2020-luvulla, kun hänen omiin sävellyksiinsä ja sanoituksiinsa puhalsi tuoreita sovituksellisia ideoita äänittäjä ja tuotantovelho Severi Peura. Viime kesänä ilmestynyt Inkan Tahdittamo-äänite on nimeltään ”Neljäs aamu”.

Kuuntele tuoretta ja vanhempaa Inkaa Spotifyssa.

 

 

Reija Kortet

Maria Grönroos/Studio Liikkuva

Tina Salminen

Valokuvaaja Jussi Vierimaa