Reija Kortet

Naantalilainen Reija Kortet esittää Syksyn Sävelen finaalissa 15. lokakuuta parhaillaan 80-vuotisjuhlavuottaan viettävän maestro Jukka Kuoppamäen uuden sävellyksen ja sanoituksen, iki-ihanan rakkauslaulun ”Vain me kaksi”. Herkän kappaleen persoonallisen pianosovituksen on tehnyt äänitteellä itse lähes satavuotiasta flyygeliä soittava turkulainen Tuomas Riihimäki.

Tina Salminen

Tämä turkulainen kulttuurin moniottelija on laulajaurallaan yllättänyt kuulijansa joka julkaisullaan – eikä hänen Tahdittamo-debyyttiinkään puuttunut rohkeutta hypätä suuriin saappaisiin, kun hän päätti antaa kaikkensa ja tehdä omannäköisen tulkintansa Antti Tuiskun vuoden 2006 Rovaniemi-levyltä löytyvästä hienosta raidasta. 2. syyskuuta julkaistu ”Ensimmäinen kerta” on toinen hittisäveltäjä Markku Impiön kenenkään muun kuin alun perin Kaija Koon levyttämistä lauluista.

Inka

Inka Auhagenin ja Ari Lohenojan yhteistyö juontaa juurensa 25 vuoden taakse, jolloin Inkan albumi ”Tomua tuulessa” näki päivänvalon. Inkan hieno musiikillinen tarina saa nyt jatkoa, kun hänen omiin sävellyksiinsä ja sanoituksiinsa on alkanut puhaltaa tuoreita sovituksellisia ideoita tuottajavelho Severi Peura. Kesällä ilmestynyt Inkan ensimmäinen Tahdittamo-julkaisu on nimeltään ”Neljäs aamu”. 

Reija Kortet

Maria Grönroos/Studio Liikkuva

Tina Salminen

Valokuvaaja Jussi Vierimaa