Artistit ja julkaisut


Lea Laven

Lea Laven ei liiemmälti esittelyjä kaipaa. Lukuisia ajattomia hittejä, kulta- ja platinalevyjä, kaksi Syksyn Sävel -voittoa ja huikea Leidit lavalla -kiertue Katri Helenan, Paula Koivuniemen ja Marion Rungin kanssa. Viimeksi häntä on kuultu valkokankaalla, kun Lea Laven antoi lauluäänensä Johanna Vuoksenmaan 70 on vain numero -elokuvan pääosanesittäjälle, Hannele Laurille.

”Kuin muuttolinnut” on pitkään odotettu Lea Lavenin uusi single, kempeleläisen runoilija-sanoittaja Eva Kaakisen tekstiin Kölnissä asuvan Inka Auhagenin säveltämä moderni tango, jonka ovat sovittaneet pianisti Tuomas Riihimäki sekä Chilestä kotoisin oleva kitaristi Erick Avila.

Lea Lavenin tumma ja tunnistettava ääni pääsevät todella oikeuksiinsa tällä hänen levytysuransa seitsemännen vuosikymmenen ensimmäisellä julkaisulla, jossa haitaria soittaa pitkän linjan muusikko Taisto Lunkka.

Tina Salminen

Vauhdikas Tina Salminen hyppäsi suuriin saappaisiin, kun viime syksyksi sai yllättäin laulettavakseen Antti Tuiskun aikoinaan levyttämän hittisäveltäjä Markku Impiön koskettavan Ensimmäisen kerran, selvisi haasteesta enemmän kuin kunnialla – ja heti perään halusi vielä kääntää kappaleen myös ruotsiksi. Näin syntyi kautta aikain ensimmäinen minkään Markku Impiön sävellyksen levytys toisella kotimaisella; För den första gången. 

Nälkä kasvaa syödessä – niin kuin sanotaan – ja nyt ilmestynyt Tina Salmisen toinen Tahdittamo-kappale perustuu hänen itse itsestään kirjoittamaan omaan tarinaansa ja henkilökohtaiseen laulutekstiin, jonka antoi suurelle yleisölle vielä tuntemattoman säveltäjänimen, Leo Laakson, sävellettäväksi. Ja lopputulos ”Pidät mut raiteilla” on aivan mieletön, monilta vuosikymmeniltä inspiraationsa ammentava aito bailubiisi, jota Tina Salmisen nimeä kantava show-kokoonpano on jo alkanut esittää bilekeikoillaan.

Paraisilla syntynyt ja Ruotsin Boråsissa pienenä koululaisena asunut turkulainen viihteen ja kulttuurin monitaitaja, esiintyjä, laulaja ja näyttelijä, esittäytyy ”Pidät mut raiteilla” -uutuusjulkaisullaan tekijänä, jolta voidaan odottaa paljon – ja vaikka millä kielillä… Kuuntele ”Pidät mut raiteilla” myös ruotsiksi – ”Du håller mig på rätt spår”!


 

Reija Kortet

Vuosi 2022 toi naantalilaiselle Reija Kortet’ille ansaitun pääsyn Syksyn Sävelen finaaliin – ja sijoituksen kilpailun kymmenen parhaan joukossa iki-ihanalla rakkauslaululla ”Vain me kaksi”.

Vuosi 2023 vei Reijan taas myös lavoille ja tanssipaikoille ympäri Suomen, ja sopivasti paluuta siivittämään ilmestyi niin ikään maestro Jukka Kuoppamäen säveltämä ja sanoittama uusi iskelmä ”Ikuinen kesä”. Tanssittavan sovituksen Tahdittamon uutuusjulkaisuun tekivät tällä kertaa yhdessä pianisti-kosketinsoittaja Tuomas Riihimäki sekä tuotannosta vastannut äänittäjä-kitaristi Severi Peura, joka levytyksellä soittaa myös mandoliinia.

Reija Kortet’in 25-vuotisen levytysuran ensimmäinen joululaulu ilmestyy täksi jouluksi.

Inka

Inka Auhagenin ja Ari Lohenojan yhteistyö juontaa juurensa runsaan 25 vuoden taakse, jolloin Inkan albumi ”Tomua tuulessa” (Sony Music) näki päivänvalon. Inkan hieno musiikillinen tarina on saanut jatkoa 2020-luvulla, kun hänen omiin sävellyksiinsä ja sanoituksiinsa puhalsi tuoreita sovituksellisia ideoita äänittäjä ja tuotantovelho Severi Peura. Viime kesänä ilmestynyt Inkan Tahdittamo-äänite on nimeltään ”Neljäs aamu”.

Kuuntele tuoretta ja vanhempaa Inkaa Spotifyssa.


 

Reija Kortet

Maria Grönroos/Studio Liikkuva

Tina Salminen

Valokuvaaja Jussi Vierimaa