Artistit

Reija Kortet

Taitava naantalilainen Reija Kortet esitti Syksyn Sävelen 2022 finaalissa 80-vuotisjuhlavuottaan viettävän maestro Jukka Kuoppamäen uuden sävellyksen ja sanoituksen, iki-ihanan rakkauslaulun ”Vain me kaksi”. Herkän kappaleen persoonallisen pianosovituksen on tehnyt äänitteellä itse lähes satavuotiasta flyygeliä soittava turkulainen Tuomas Riihimäki. Selloa levytyksessä soittaa niin ikään Syksyn Sävelen lavalla nähty nuori Rufus Långbacka.

Reijan tuleva Tahdittamo-julkaisu, ”Ikuinen kesä”, on työn alla ja ilmestyy heti tammikuussa.

Tina Salminen

Tämä turkulainen kulttuurin moniottelija on laulajaurallaan yllättänyt kuulijansa joka julkaisullaan – eikä hänen Tahdittamo-debyyttiinkään puuttunut rohkeutta hypätä suuriin saappaisiin, kun hän päätti antaa kaikkensa ja tehdä omannäköisen tulkintansa Antti Tuiskun vuoden 2006 Rovaniemi-levyltä löytyvästä hienosta raidasta. 2. syyskuuta julkaistu ”Ensimmäinen kerta” on toinen hittisäveltäjä Markku Impiön kenenkään muun kuin alun perin Kaija Koon levyttämistä lauluista.

Nyt myös ruotsiksi! Kuuntele 28.10. julkaistu Tinan oma käännös ”För den första gången” – kautta aikain ensimmäinen Markku Impiön muulla kielellä kuin suomeksi levytetty sävellys.

Tinan seuraava, oma ”yllätys” ilmestyy helmikuussa.
Inka

Inka Auhagenin ja Ari Lohenojan yhteistyö juontaa juurensa 25 vuoden taakse, jolloin Inkan albumi ”Tomua tuulessa” näki päivänvalon. Inkan hieno musiikillinen tarina saa nyt jatkoa, kun hänen omiin sävellyksiinsä ja sanoituksiinsa on alkanut puhaltaa tuoreita sovituksellisia ideoita tuottajavelho Severi Peura. Kesällä ilmestynyt Inkan ensimmäinen Tahdittamo-äänite on nimeltään ”Neljäs aamu”.

Kuuntele tuoretta ja vanhempaa Inkaa Spotifyssa. Lisää uutta Inkaa on luvassa maalis-huhtikuussa 2023.

 

 

Reija Kortet

Maria Grönroos/Studio Liikkuva

Tina Salminen

Valokuvaaja Jussi Vierimaa